Wie ben ik

 

Mijn naam is Petra van Ardenne. Ik ben geboren in 1973, getrouwd en moeder van 3 schoolgaande kinderen (2006, 2008 en 2010).

 

 

Sinds 1996 ben ik fysiotherapeut. Als fysiotherapeut heb ik 15 jaar met veel plezier gewerkt bij de Ziekenhuisgroep Twente in Hengelo. Mijn werkzaamheden bestonden voor het grootste deel uit klinische en poliklinische revalidatie. In de revalidatie heb ik een grote verscheidenheid aan klachtenbeelden gezien; van chronische pijnklachten, burn out, hoofdpijn, whiplash tot revalidatie na een beroerte of kanker. De behandelingen waren veelal multidisciplinair, wat wil zeggen dat er door meerdere disciplines werd samengewerkt. Hierdoor kon de hele mens gezien worden. Er werd dus niet alleen naar het lichaam gekeken, maar ook naar “wie er in dat lichaam woont”. Mijn aandeel in de behandelingen bestond uit fysiotherapie, oedeemtherapie en cranio sacraal therapie.

Tijdens mijn werk in de revalidatie is het mij steeds duidelijker geworden dat het “niet lekker in je vel zitten”, wat vaak tot uiting komt in lichamelijke klachten, veelal te maken heeft met het uit contact raken met onszelf. We hebben geen of weinig contact meer met ons hart en onze gevoelens. We leven en doen zonder stil te staan bij onszelf. Zonder te voelen wat we nou werkelijk nodig hebben of wat goed voor ons is.

Ik vind het prachtig om mensen te mogen ondersteunen en begeleiden in het proces om weer in contact te komen met hun lichaam en hun hart.

De cranio sacraal therapie is een mooi middel om je lichaam en je grenzen weer te gaan voelen. Om oude, soms pijnlijke stukken los te laten; oude gevoelens, overtuigingen of angsten. Hierdoor kan er weer ruimte komen. Ruimte dat gevuld kan worden met iets positiefs. Met blijheid en licht. Zo ontstaat er weer ruimte om lekker in je vel te zitten.

Het licht van onze parel, dat verborgen lag in de duisternis van de oester, kan weer gaan stralen.