Petra

Mijn naam is Petra van Ardenne. Ik ben geboren in 1973, getrouwd en moeder van 3 kinderen (2006, 2008 en 2010).

Sinds 1996 ben ik fysiotherapeut. Als fysiotherapeut heb ik 15 jaar met veel plezier gewerkt in de klinische- en poliklinische revalidatie bij de Ziekenhuisgroep Twente in Hengelo.

In de revalidatie heb ik een grote verscheidenheid aan klachtenbeelden gezien; van chronische pijnklachten, burn out, hoofdpijn, whiplash tot revalidatie na een beroerte of kanker. De behandelingen waren veelal multidisciplinair, wat wil zeggen dat er door meerdere disciplines werd samengewerkt. Hierdoor kon de hele mens gezien worden. Er werd dus niet alleen naar het lichaam gekeken, maar ook naar “wie er in dat lichaam woont”. Mijn aandeel in de behandelingen bestond uit fysiotherapie, oedeemtherapie en cranio sacraal therapie.

In 2012 heb ik de keuze gemaakt om me helemaal te richten op de cranio. Om dat wat ik het liefst doe nog meer en breder aan te kunnen bieden.

In de loop der tijd is het mij steeds duidelijker geworden dat het “niet lekker in je vel zitten” vaak tot uiting komt in lichamelijke klachten. Het heeft te maken met het uit contact raken met onszelf, waardoor we geen verbinding meer hebben met ons hart en onze gevoelens. We leven zonder stil te staan bij onszelf. Zonder te voelen wat we werkelijk nodig hebben of wat goed voor ons is.

Ik vind het prachtig om mensen te mogen ondersteunen en begeleiden in het proces om weer in contact te komen met hun lichaam en hun hart.

Cranio is een mooi middel om je lichaam en je grenzen weer te gaan voelen. Om oude, soms pijnlijke stukken los te laten. Hierdoor ontstaat er weer ruimte dat gevuld kan worden met iets positiefs, met blijheid en licht. Zo ontstaat er weer ruimte om lekker in je vel te zitten.